Graafseweg 35
6603 CA Wijchen

Legionella

Legionella preventie is van essentieel belang voor de veiligheid in woningen, publieke gebouwen en bedrijfspanden. Lelie Installateurs B.V. is gespecialiseerd in legionella preventie en legionella onderzoek.

Wat is legionella?

Legionella is een bacterie die ontstaat wanneer er geen waterdoorstroming mogelijk is, veelal in situaties waarbij een sanitaire voorziening langere tijd niet is gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de douches in scholen die tijdens de zomervakantie gesloten zijn. Maar legionella kan ook ontstaan in particuliere woningen, bijvoorbeeld bij een verstopte afvoer die verwaarloosd wordt. De legionella bacterie verspreid zich via kleine waterdruppeltjes. Wanneer deze druppeltjes ingeademd worden, kan men besmet raken met legionellagriep of de veteranenziekte. De gevolgen kunnen in ernstige gevallen zelfs fataal zijn.

Wat kan ik doen om legionella te voorkomen?

Is er een sanitaire voorziening gedurende langere tijd niet gebruikt? Of twijfelt u over de veiligheid van uw waterinstallatie? Neem dan het zekere voor het onzekere en laat Lelie Installateurs B.V. een legionella onderzoek uitvoeren. Op die manier krijgt u direct inzicht in de veiligheid en de mogelijke risico’s. Indien het onderzoek uitwijst dat het nodig is kunnen wij ook aanpassingen aan het watersysteem maken om het ontstaan van legionella te voorkomen.

Ja, ik wil meer weten over legionella preventie!

Heeft u nog vragen over onze keukenboilers, of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met Lelie Installateurs B.V. in Wijchen. U kunt ons bellen op 024-6412488, of een mailtje sturen naar [email protected] Uiteraard kunnen wij ook de besparingsmogelijkheden voor u inzichtelijk maken.

Informatie aanvraag: legionella