Graafseweg 35
6603 CA Wijchen

Meterkasten

Iedere woning en ieder pand is voorzien van een meterkast of meterruimte, waar alle nutsleidingen binnenkomen en waar de verbruiksmeters hangen. Een meterkast wordt niet willekeurig gebouwd; een meterkast heeft vaste afmetingen, en de inkomende kabels en leidingen bevinden zich op vaste posities. In het Bouwbesluit 2012 staat precies aangegeven hoe een meterkast eruit moet zien.

Welke verbruiksmeters kunnen in een meterkast aanwezig zijn?

In de meterkast kunnen verschillende verbruiksmeters aanwezig zijn. Hierbij kunt u denken aan elektriciteit, elektrische aarding, drinkwater, aardgas, internet, telefoon, stadsverwarming en CAI (Centrale Antenne Inrichtingen, oftewel kabeltelevisie). Ook zaken als subsidiemeters voor zonnepanelen worden in de meterkast geplaatst.

Is het mogelijk om mijn meterkast te verplaatsen?

Het kan voorkomen dat u bij een verbouwing, renovatie of uitbreiding de behoefte heeft om uw meterkast te verplaatsen. Dit is mogelijk, maar het is wel een risicovolle en ingewikkelde klus die u altijd aan een specialist moet overlaten! Dat gezegd brengt het verplaatsen van uw meterkast wel een aantal voordelen met zich mee. Zo kunt u uw meterkast meteen beter laten indelen, meer groepen in uw groepenkast laten zetten, en een betere beveiliging tegen overbelasting laten inbouwen.

Ja, ik wil meer weten over meterkasten!

Heeft u nog vragen over meterkasten, neemt u dan gerust contact met ons op; de medewerkers van Lelie Installateurs B.V. staan u graag te woord! Liever meteen een vrijblijvende offerte aanvragen voor het vernieuwen of verplaatsen van uw meterkast? Ook dat is geen probleem. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 024-6412488.

Informatie aanvraag: meterkasten