Graafseweg 35
6603 CA Wijchen

Noodverlichting

Het is in alle publieke gebouwen en bedrijfspanden wettelijk verplicht om noodverlichting te laten installeren. Ook moet deze noodverlichting jaarlijks gecontroleerd worden.

Waarom is noodverlichting zo belangrijk?

Noodverlichting is verlichting die op een accu werkt. Wanneer de stroom uitvalt, wordt de accu automatisch ingeschakeld en blijft de verlichting gewoon branden. Bij een onverwachte stroomuitval zorgt noodverlichting ervoor dat desoriëntatie en paniek kunnen worden voorkomen. Bovendien zorgt het dat men bij noodsituaties altijd snel de vluchtroute kan vinden. Noodverlichting is dan ook van essentieel belang voor de veiligheid in een pand. Lelie Installateurs B.V. is gespecialiseerd in het installeren van LED noodverlichting, die behalve een lange levensduur ook nog eens heel energiezuinige eigenschappen hebben. Uiteraard kunnen wij u ook van een deskundig advies voorzien bij het maken van een (nood)verlichtingsplan. Op die manier weet u zeker dat de noodverlichting aan alle wettelijke eisen voldoet.

Is het verplicht om noodverlichting elk jaar te laten controleren?

Volgens zowel het Bouwbesluit 2012 als de Arbowet is ieder publiekelijk toegankelijk gebouw en bedrijfspand verplicht om de aanwezige noodverlichting minimaal één keer per jaar te laten controleren. Lelie Installateurs B.V. kan deze controles en onderhoud voor u uitvoeren, uiteraard conform de NEN-EN 50172 regelgeving noodverlichting systemen voor vluchtwegen.

Ja, ik wil meer weten over noodverlichting!

Wilt u graag meer informatie met betrekking tot de mogelijkheden van noodverlichting? Of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met Lelie Installateurs B.V. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 024-6412488. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Informatie aanvraag: noodverlichting