Graafseweg 35
6603 CA Wijchen

Kanalen reinigen

Heeft u een luchtverwarmingssysteem of overweegt u om er één te laten installeren? Dan is het belangrijk om te weten dat de kanalen eens in de zoveel tijd gereinigd moeten worden. Lelie Installateurs B.V. is u hierbij graag van dienst!

Waarom is het reinigen van kanalen zo belangrijk?

Bij een luchtverwarmingssysteem wordt er door de hele woning een discreet kanalenstelsel gelegd. De warme lucht wordt vanuit de luchtverwarmer via kleine toevoerroosters in vloeren of wanden naar de verschillende ruimtes gevoerd. De lucht gaat via dezelfde kanalen weer terug. Vochtige of geurbelaste lucht wordt via afvoerkanalen naar buiten afgevoerd. Om verzekerd te blijven van een woning met een goede luchtkwaliteit moeten de kanalen om de zoveel jaar gereinigd worden. Op die manier blijft uw gezondheid gewaarborgd.

Hoe vaak moeten de kanalen gereinigd worden?

Lelie Installateurs B.V. levert en installeert luchtverwarmers van Brink Climate Systems. Voor het reinigen van de kanalen hanteren wij net als Brink de voorschriften uit de ISSO62. Omdat de toegevoerde lucht altijd eerst wordt gefilterd, vervuilen de toevoerkanalen nauwelijks. Deze hoeven dan ook maar eens in de zestien jaar gereinigd te worden. We adviseren om aftakkingen en roosters elke vier jaar door ons te laten reinigen. De kanalen die de lucht naar buiten afvoeren kunnen het beste elke acht jaar gereinigd worden. 

Ja, ik wil meer weten over kanalen reinigen!

Wilt u graag meer weten over onze werkwijze met betrekking tot kanalen reinigen? Of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan gerust contact op met Lelie Installateurs B.V. in Wijchen. Wij zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar!

Informatie aanvraag: kanalen reinigen