Graafseweg 35
6603 CA Wijchen

Luchtverwarming

Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Daardoor zijn ze in staat om met steeds minder energieverbruik op de gewenste temperatuur te blijven. Deze ontwikkelingen leiden ook tot nieuwe, verbeterde manieren om de woning te verwarmen. Op deze pagina informeren wij u over de werking en de voordelen van een luchtverwarmer.

Hoe werkt het?

Een luchtverwarmingssysteem is een volledig verwarmingssysteem dat bestaat uit een luchtverwarmer, luchtkanalen en onopvallend geplaatste roosters, eventueel in combinatie met stadsverwarming, een CV-ketel of een warmtepomp. De verwarmde lucht wordt via de luchtkanalen naar de verschillende ruimtes gevoerd. Indien dat nodig is, wordt de retourlucht opnieuw door de luchtverwarmer verwarmd. Vochtige en geur belaste lucht (bijvoorbeeld uit de badkamer, het toilet en de keuken) wordt direct naar buiten gevoerd via speciaal aangebrachte ventilatiesystemen. Uiteraard is het luchtverwarmingssysteem ook voorzien van een toevoersysteem, dat frisse lucht van buiten naar binnen voert.

Waarom een luchtverwarmer?

Een luchtverwarmer in uw woning is ideaal. Het is namelijk het enige systeem waarmee u naast verwarmen ook kunt koelen en ventileren. Het is dus in feite een verwarmingssysteem, airconditioner en ventilatiesysteem in één. Uw huis is met een luchtverwarmer altijd snel op temperatuur. Het systeem weet zich moeiteloos aan te passen; gaat de zon ineens schijnen? Dan wordt de temperatuur hier direct op aangepast. Dit in tegenstelling tot centrale verwarming of vloerverwarming, waarbij de systemen veel meer tijd nodig hebben om te stoppen met verwarmen. Daarbij is een luchtverwarmer een ideale oplossing voor mensen met gevoelige luchtwegen of allergieën; maar liefst 95% van het stof uit de lucht wordt gefilterd. Daarnaast is het ook mogelijk om een fijnstoffilter te laten plaatsen. Een luchtverwarmer is energiezuinig, en biedt vele uitbreidingsmogelijkheden.

Ja, ik wil meer weten over een luchtverwarmer!

Lelie Installateurs B.V. levert kwalitatief hoogwaardige luchtverwarmers van Brink Climate Systems. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van een luchtverwarmer, neemt u dan gerust contact met ons op. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel naar 024-6412488. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Informatie aanvraag: luchtverwarming