Graafseweg 35
6603 CA Wijchen

WTW (Warmte Terug Winning)

WTW (Warmte Terug Winning) is een vrij eenvoudig principe waarbij gebruik wordt gemaakt van een zogeheten warmtewisselaar. Op deze pagina vertellen we u wat meer over wat WTW precies is, waar het kan worden toegepast en wat de voordelen zijn.

Wat is WTW?

Een warmtewisselaar is terug te vinden in tal van toepassingen. In hedendaagse woningen wordt WTW vooral gebruikt met het oog op energiebesparing. Een warmtewisselaar maakt gebruik van temperatuurverschillen. In het geval van warme en koude lucht, zoals in een WTW-ventilatiesysteem, wordt de warmte van afgevoerde lucht door de warmtewisselaar overgebracht op de toegevoerde lucht. De buitenlucht, die meestal kouder is, kan op deze manier worden opgewarmd. Een WTW-systeem is in feite niets anders dan een systeem van kanalen waarin warme en koude luchtstromen dicht langs elkaar heen gevoerd worden, zodat warmteoverdracht mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van WTW?

Een WTW-systeem biedt u een aantal aantrekkelijke voordelen, waaronder:

  • Het hele jaar door een optimaal binnenklimaat in huis
  • Een constante toevoer van verse lucht, zonder tocht of voelbare luchtstromen
  • Een hoog rendement, dus een lagere energierekening
  • De aangevoerde lucht wordt gezuiverd met speciale luchtfilters, dus minder last van stof
  • Een verlaging van de Energie Prestatie Norm (EPN)

Welke merken levert Lelie Installateurs B.V.?

Lelie Installateurs B.V. levert en installeert warmtewisselaars van de merken Brink Climate Systems, Stork Air en Orcon. Uiteraard kunnen wij ook service en onderhoud voor de warmtewisselaars van deze merken uitvoeren.

Ja, ik wil meer weten over WTW!

Is uw interesse gewekt en wilt u graag meer weten over onze diensten en/of producten op het gebied van WTW? Neemt u dan contact op met Lelie Installateurs B.V. in Wijchen. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen!

Informatie aanvraag: wtw (warmte terug winning)